Weer in Blanes

Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Een ultieme zonvakantie dankzij het weer in Blanes

Blanes is de zuidelijkst gelegen badplaats van de Costa Brava en sinds de jaren zeventig vooral populair onder toeristen uit Noord-Europa. Het weer van Blanes en omgeving draagt daar in grote mate aan bij. Zijn ligging aan de Middellandse zee zorgt ervoor dat er een prettig klimaat heerst. In juni, juli en augustus is het weer in Blanes op zijn best. Het seizoen loopt van mei tot en met september. Het mediterrane klimaat zorgt voor 300 droge, zonnige dagen per jaar. Voor de actuele omstandigheden raadpleeg je natuurlijk de weersverwachting voor Blanes.

De zomermaanden van Blanes

De weersverwachting voor Blanes is in de zomermaanden uiteraard op zijn gunstigst. In juni, juli en augustus is het er hartje zomer en kun je rekenen op een UV-index van 8 tot 10. Met temperaturen van rond de 30 graden heb je een maximale zonzekerheid. Ook het uitblijven van neerslag kenmerkt het weer van Blanes in de zomermaanden. In juni en augustus geniet je van 8 zonuren per dag en daar tel je er in juli nog eentje bij op. Typerend voor het weer van Blanes is wel, dat de temperaturen ’s avonds redelijk sterk teruglopen.

Het weer van Blanes gedurende de rest van het jaar

Naast warme zomers reken je in Blanes tevens op milde temperaturen in de winter. Vorst en sneeuw zijn er zeldzaam. Wel regent het in de wintermaanden aanzienlijk meer dan in de zomer. Ook in de lente en de herfst valt er regelmatig een buitje, soms zelfs meerdere dagen achter elkaar. De meeste neerslag valt in de maand oktober. Het weer in Blanes nodigt buiten de zomermaanden dus niet uit voor een zonvakantie, maar is wel dusdanig aangenaam dat veel mensen –ook Nederlanders- ervoor kiezen om in deze badplaats te overwinteren.

Komt er extreem weer voor in Blanes?

Op de vraag ‘Hoe is het weer in Blanes?’ is dus een eenduidig antwoord te geven: mild en prettig, het hele jaar door. Maar hoe zit het met extreme weersomstandigheden? Ook deze komen in Blanes, net als in de rest van Spanje, maar weinig voor. Hittegolven zijn langs de costa’s natuurlijk geen uitzondering. Ook heeft Spanje met enige regelmaat te maken met tornado’s en orkanen. In de zomer betreffen dit vaak tornado’s, die dus boven zee plaatsvinden en waar je weinig last van hebt. Tornado’s hebben te maken met de lucht- en zeewatertemperatuur.

De weersverwachting voor Blanes

Vier je je vakantie aan deze Spaanse badplaats en vraag je je af wat het weer in Blanes de komende periode voor jou in petto heeft? Raadpleeg dan de weersvoorspelling die je op diverse websites als Weeronline, Buienradar en Weerplaza kunt vinden. In plaats van een weerbericht voor een week kun je ook de langere, 14 daagse weersverwachting inzien. Met behulp van de meest actuele weersverwachting voor Blanes kun je je vakantie nog beter indelen. Zo weet je bijvoorbeeld precies wat het beste moment is om watersportactiviteiten te beoefenen of een cultureel dagje in te lassen.

Het weer op Blanes

Advertentie

Handige tips & blog

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...