Strand van Blanes

Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

In Blanes is het strand pure verwennerij

In Blanes is het strand het hoofdingrediënt van je vakantie. De badplaats heeft een vier kilometer lange én gevarieerde kustlijn: van grote, goudgele zandstranden tot intieme, tussen rotspartijen verborgen baaitjes. Het meest bekende strand van Blanes is het lange Playa S’Abanell, maar in totaal telt de badplaats maar liefst vijf verschillende stranden. Op de meeste daarvan zijn er tal van faciliteiten zoals douches, ligbedden, parasols en de verhuur van watersportmaterialen aanwezig. Echte waterratten verblijven op een camping in Blanes aan het strand en genieten elke minuut van hun vakantie van de heldere zee.

Platja de Blanes, het centrale strand van Blanes

Het meest centraal gelegen strand van Blanes grenst direct aan de haven van de badplaats. Aan zijn rechterkant wordt Platja de Blanes begrensd door de rots Sa Palomera. Aan de andere kant daarvan ligt Playa S’Abanell. Het fijne, gouden zandstrand Platja de Blanes telt een lengte van 625 meter en is ongeveer 30 meter breed. Het strand grenst direct aan het toeristische centrum van Blanes. Behalve dat je op dit strand van Blanes heerlijk kunt ontspannen, leent hij zich ook bij uitstek voor het beoefenen van watersporten of het spelen van beachvolleybal.

Playa S’Abanell

Playa S’Abanell is in Blanes het strand met de grootste lengte. Het begint op 300 meter afstand van het centrum en wordt door de rots Sa Palomera gescheiden van het hoofdstrand van Blanes. Playa S’Abanell telt ruim 3.000 meter lengte en is 60 meter breed. Ook hier worden veel watersporten beoefend en kun je gebruikmaken van de aanwezige douches en toiletten. Zo kun je dus met het grootste gemak een hele dag doorbrengen op dit strand van Blanes. Langs deze goudgele strook bevinden zich overigens ook meer dan genoeg bars en restaurants. De promenade is ook ’s avonds erg gezellig.

Vlak buiten Blanes

De andere drie stranden die Blanes rijk is –Cala Punta Santa Anna, Cala Sant Francesc en Cala Treumal- liggen iets verder van het centrum verwijderd. Cala Punta Santa Anna ligt aan de andere kant van de haven en is met een wandeling van 10 minuten te bereiken. Het is een ideale plek om te snorkelen. Het 220 meter lange Cala Sant Francesc ligt op 2 kilometer afstand van het centrum, vlakbij de botanische tuinen Marimurtra. Voor Cala Treumal moet je vanaf het centrum 4 kilometer afleggen. Het is met zijn 100 meter lengte het kleinste strand van Blanes.

Verblijf op een camping in Blanes aan het strand

Blanes, ook wel ‘De Poort van de Costa Brava’ genoemd, biedt enkele van de mooiste stranden van deze kustlijn. Om optimaal van de waterkwaliteit van dit stukje Middellandse Zee te genieten, boek je een camping in Blanes aan het strand. De meeste campings in deze badplaats zijn gericht op families en bieden tal van activiteiten, animatie en faciliteiten. De stranden van Blanes staan bekend om hun rustige water. Huiver dus niet om met eventuele kinderen op een camping in Blanes aan het strand te verblijven. Platja de Blanes is het ideaalst voor families.

Het weer op Blanes

Advertentie

Handige tips & blog

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...