trein2Er is een prachtige treinverbinding tussen het vliegveld van Barcelona en Blanes. De treinreis is bekend omdat de trein soms letterlijk over de stranden van de Costa Brava rijdt. De vele gezellige stationnetjes aan het strand zijn heel apart. Ook als je niet van het vliegveld naar Blanes met de trein afreist, is het een aanrader om een keer vanuit Blanes naar Barcelona af te reizen met de trein. Het is niet lastig of ingewikkeld. De borden zijn duidelijk op de perrons, maar ook in de trein is telkens een scherm te zien welk station je nadert. De treinen zijn comfortabel en helemaal niet duur. Voor nog geen €5,00 (september 2010) reis je vanaf het vliegveld naar Blanes.

 

trein4Op het vliegveld van Barcelona aangekomen zie je een flinke loopbrug. Die loopbrug moet je hebben om naar de treinen te gaan. Doorgaans vertrekt minimaal ieder half uur een trein naar Barcelona Centraal (Estacio Sants). Er is maar één opstapmogelijkheid, dus dat kan niet verkeerd gaan. Kaartjes kopen kan bij de automaat of bij het loket.

 

Eenmaal in de trein dan is het ongeveer twintig minuten naar Barcelona Centraal. Op het scherm in de trein verschijnt niet Estacio Sants maar Barna Sants. Hier uitstappen, het is het centraal station van Barcelona. Dan is het overstappen. In ons geval van station 13 naar 8, maar dat kan natuurlijk veranderen. Je ziet in ieder geval borden waar Blanes op staat. Blanes is namelijk ook de eindbestemming, dus dat maakt het makkelijk zoeken. Op het perron staan de bestemmingen in volgorde van aankomst. Dat is heel handig, want je ziet precies wanneer je trein aankomt.

 

Eenmaal in de trein is de start vooral donker. Maar na een minuut of 15 is het eerste strand in zicht. Dan volgen er vele stationnetjes, de reis duurt daarom ruim een uur. Maar dat heb je niet in de gaten, want zoals eerder gezegd is het een unieke route langs de stranden.
In Blanes staan de bussen op de trein te wachten. Neem de bus naar Place de Cataluna (nog geen 10 minuten) en je staat ongeveer 30 meter van de appartementen af.

trein5

 

De terugweg is ook eenvoudig. Neem de trein richting Barcelona. In de trein geeft het scherm als eindbestemming L'Hospitalet aan. Dat is de laatste halte. Je moet er één eerder uit, namelijk weer bij het centraal station van Barcelona (Barna Sants staat op het scherm). De trein naar het vliegveld kan bijna niet missen. Als je over de perrons kijkt, zie je direct groepen met koffers staan. Je loopt naar dat perron en je zit goed. Misschien nog even checken of er echt Aeroport staat. Als je de aansluitingen net mist, doe je er twee uur over. Als je de aansluitingen mee hebt, ben je slechts anderhalf uur kwijt. Als je low-budget wilt reizen en een prachtige treinreis wilt meemaken, is dit een echte aanrader.