Appartementen


Wij hebben acht vakantie appartementen te huur, verdeeld over twee gebouwen op zeer goede locaties in Blanes.

Beide locaties, de Strand Appartementen, en de Zeezicht Appartementen, liggen aan de rand van het oude centrum van Blanes — op slechts 50 meter van het strand.

platjablanesmain-300x225Deze zelf-verzorgende (self-catering) "Zelf-verzorgende appartementen zijn populair, onder andere omdat u zelf uitmaakt waar en wanneer u eet. In plaats van een standaard hotel ontbijt, of een buffet met avondeten die op een gemiddelde smaak is ingesteld, heeft u nu de gelegenheid om diverse restaurants te bezoeken wanneer dat u het beste uit komt. Het is ook heel leuk om een beetje te leven zoals de plaatselijke bevolking dat doet: een ochtend duik in de zee, daarna vers brood bij de bakker om de hoek halen. Lekker ‘thuis’ koffie of thee zetten… Daarna misschien even langs de verse fruit- en groentenmarkt." appartementen zijn ideaal voor families en stellen die liever niet tussen de toeristen verblijven en zonnebaden.

Blanes heeft immers een toeristenwijk die gescheiden is van het oude stadje. En juist dat oude centrum is zo gezellig: met haar vele authentieke huizen, tapas bars, de betere restaurants, volop winkels en natuurlijk de dagelijkse groenten- en fruitmarkt.

Houdt u van verse vis en ander zeevoedsel? U kijkt uw ogen uit in de vele viswinkels, die hun verse waar bij wijze van spreken zo uit de visssersboten in huis halen.

Blanes mag dan met recht één van de populairste badplaatsen aan de Costa Brava zijn, maar de grote vissersvloot draagt nog steeds veel bij aan de plaatstelijk economie.

Wellicht haalt u de ene dag wat vers brood van de warme bakker voor een gezellig ontbijt thuis, om de volgende dag even bij Terrassans (halve-eeuw oude tapas bars die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat open is) of Casa Oliveras (nog zo’n gewilde plek) te ontbijten.

Het strand van Blanes, met de rots, ‘Sa Palomera’

platjablanessapalomera-300x168Elk appartement heeft een volledig ingerichte keuken, met alles wat u nodig zou hebben om een voedzame maaltijd te bereiden. "Alle appartementen hebben een koelkast, magnetron, kookplaat, uiteraard een koffiezetapparaat, en voldoende pannen, bestek en serviesgoed. Ook hebben alle Strand appartementen een wasmachine. Die voor Zeezicht staat beschut op het dakterras."

Natuurlijk hoeft u helemaal niet te koken, want u heeft keuze uit een scala aan restaurants in de buurt. Er is van alles, van eenvoudige snackbars, pizza tenten en eetcafés tot gerenommeerde restaurants in elke prijsklasse.

Op de promenade — bij ‘Strand’ om de hoek, en bij ‘Zeezicht’ voor de deur — vindt u behalve veel restaurants ook markten. Zo is daar de Maandagochtend markt (de plaatselijke versie van de Amsterdamse Albert Cuypmarkt). Ook zijn er geregeld speciale markten, onder ander met kunst of met specifiek Catalaans voedsel.

Overigens loopt die boulevard langs het Platja de Blanes — oftewel het Strand van Blanes. Dit mooie strand, waar u meer buurtbewoners dan toeristen tegenkomt, kijkt uit op de prachtige Baai van Blanes.

Strand Appartementen


Blanes Beach Apartments weergeven op een grotere kaart

centrum2 10Er zijn zes Strand Vakantie Appartementen, in een authenthiek Catalaans gebouw gelegen in een rustige zijstraat op slechts 50 meter van het strand.

Eigenlijk moeten we zeggen, de stranden — want u heeft hier keuze uit:
a) Platja de Blanes,
b)het strand tegenover de rots (Sa Palomera, die het officiële begin van de Costa Brava aangeeft), en
c) een tikje verderop het begin van S’Abanell, dat bekent staat als één van de langste stranden van de Costa Brava.

De supermarkt is om de hoek. Het busstation is ook om de hoek. U heeft in de onmiddellijke omgeving keuze uit zeker drie warme bakkers. En dan die groenten- en fruitmarkt, vrijwel om de hoek.

Dit zijn zeer gewilde appartementen en wij vinden het geen wonder dat veel mensen hier jaar op jaar terug komen.

De woningen — ingericht in typisch Catalaanse stijl –zijn een paar jaar terug geheel gerenoveerd en ze worden goed onderhouden.

Zeezicht Appartementen


Blanes Sea View Apartments weergeven op een grotere kaart

Onze twee Zeezicht Appartementen hebben alle voordelen van onze andere locatie, zoals hierboven beschreven, maar met één groot verschil: vanuit deze vakantie appartementen heeft u een schitterend, panoramisch uitzicht over de Golf van Blanes.

Geheel links, in noordelijke richting, ziet u de heuvel van St. Joan, met haar wereldberoemde Botanische tuinen.

Ook ziet u de actieve vissershaven. Het is heel mooi om te zien hoe de schepen en bootjes gezamelijk uitvaren, en later op de dag stuk voor stuk weer binnen komen. ‘s Middags kopen de plaatselijke restaurants de vangst bij de visafslag, en dus krijgt u diezelfde avond zee verse vis geserveerd.

Bij de jachthaven is het een komen en gaan van jachten en zeilboten en u kunt uitvarende schepen tot aan de horizon nakijken.

Naar rechts ziet u ‘de rots,’ zoals veel mensen Sa Palomera voor het gemak noemen. Dat is nou het officiële begin van de Costa Brava, die van daaruit helemaal tot de grens met Frankrijk loopt.

Het grote strand is Platja de Blanes en u zit vlak bij het breedste gedeelte (waar de zon het langst op staat).

Na de rots is het lange strand van S’Abanell, dat langs een woonwijk, het hoteldistrict en de campings naar de mond van de rivier Tordera loopt.

Promenade Blanes Platja de Blanes-VBa1

Notes:

  1. Zelf-verzorgende appartementen zijn populair, onder andere omdat u zelf uitmaakt waar en wanneer u eet. In plaats van een standaard hotel ontbijt, of een buffet met avondeten die op een gemiddelde smaak is ingesteld, heeft u nu de gelegenheid om diverse restaurants te bezoeken wanneer dat u het beste uit komt. Het is ook heel leuk om een beetje te leven zoals de plaatselijke bevolking dat doet: een ochtend duik in de zee, daarna vers brood bij de bakker om de hoek halen. Lekker ‘thuis’ koffie of thee zetten… Daarna misschien even langs de verse fruit- en groentenmarkt.
  2. Alle appartementen hebben een koelkast, magnetron, kookplaat, uiteraard een koffiezetapparaat, en voldoende pannen, bestek en serviesgoed. Ook hebben alle Strand appartementen een wasmachine. Die voor Zeezicht staat beschut op het dakterras.