De markt van Blanes

spanje
Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Proef Spanje nóg beter met een bezoek aan een markt in Blanes

Markten zijn er aan de gehele Costa Brava in overvloed. In Blanes is dat niet anders. Een bezoek aan een markt in Blanes is een leuke afwisseling van je dagelijkse activiteiten en geeft je ook nog eens de kans om een beetje met het lokale leven kennis te maken. Tenminste, als je behalve de toeristische markt op maandagochtend ook de versmarkten bezoekt. Bezoek je in Blanes een markt, dan ga je een ervaring tegemoet die alle zintuigen prikkelt. De markten worden op vaste dagen en tijdstippen gehouden.

Welke markten kun je in Blanes bezoeken?

Je kunt in Blanes niet één markt, maar liefst vier verschillende markten bezoeken. De bekendste markt van Blanes –althans, onder toeristen- is de markt die op maandagochtend plaatsvindt aan de boulevard (Passeig de Mar). De andere markten zijn minder op de buitenlandse toerist gericht, maar daarom niet minder leuk. Integendeel! Zo vindt er ook elke werkdag en op zaterdag een markt aan de Passeig de Dintre plaats, net als de markt aan de Mas Enlaire straat waar zowel verse als huishoudelijke producten worden verkocht. De vismarkt tref je op werkdagen in de haven.

De maandagochtendmarkt aan de boulevard

De markt van Blanes die je tijdens je verblijf absoluut niet wilt missen, is degene die op maandagochtend aan de Passeig de Mar plaatsvindt. De eerste kraampjes tref je ongeveer bij de rots in zee, die Platja de Blanes en Playa s’Abanell van elkaar scheidt. De markt loopt vanaf daar richting Los Pinos, het nieuwe gedeelte van de stad. Op deze markt in Blanes koop je geen versproducten, maar kleding, sieraden en accessoires. Dames kunnen er ook hun haren in laten vlechten en ook zijn er diverse kraampjes waar je een hennatattoeage kunt laten zetten.

De niet-toeristische markten

Onder toeristen is de markt in Blanes die op maandagochtend gehouden wordt, de populairste. De locals zijn echter nog liever te vinden bij de andere (vers)markten die in de badplaats worden gehouden. Hier heb je de kans om producten met unieke smaken te proeven. Zo tref je op de markt aan de Passeig de Dintre bijvoorbeeld verschillende tomatensoorten. Elk met hun unieke smaak en elk een stuk lekkerder dan die uit de Nederlandse supermarkt. Onder de Spaanse zon gekweekt zijn deze vitaminenbommetjes op hun best. Verblijf je in een appartement of vakantiewoning? Winkel dan hier voor je avondmaaltijd.

Neem je fototoestel mee als je in Blanes de markt bezoekt

De markt in Spanje vormt een heerlijke mix van geuren, kleuren en smaken. Niet alleen proef je in Blanes op de markt van de lokale lekkernijen en verse producten, maar ook van de gezelligheid en de bedrijvigheid die op zo een plek heerst. De markt van Blanes is daarom ook een van de meest fotogenieke momenten van je vakantie in deze badplaats aan de Costa Brava. Rond de lokale markten zijn overigens ook regelmatig straatartiesten aanwezig, net als diverse cafés en tapasbars die je met je bezoek kunt combineren.

Het weer op Blanes

Advertentie


Handige reistips & deals

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...