Centrum van Blanes

spanje
Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Altijd volop leven in het centrum van Blanes

Blanes, de ‘toegangspoort’ tot de Costa Brava, is niet alleen populair onder buitenlandse toeristen, maar ook onder de Catalanen zelf. Het oude vissersdorp is uitgegroeid tot een van de favoriete plekken van Spanje. Het centrum van Blanes is verdeeld in een modern en een authentiek gedeelte en wordt omringd door prachtig begroeide heuvels. In Blanes in het centrum is er altijd meer dan genoeg te doen. Dankzij zijn ligging tussen zee en bergen kun je er bovendien niet alleen terecht om te zonnebaden, maar ook voor tal van watersporten en andere buitenactiviteiten.

Het nieuwe centrum van de gezelligste badplaats aan de Costa del Sol

Boek je een accommodatie in Blanes in het centrum, dan zal deze zich in de meeste gevallen in het nieuwe, toeristische gedeelte van de badplaats bevinden. In het nieuwe centrum van Blanes tref je accommodaties, bars, clubs en restaurants. De boulevard, Passeig de S’Abanell, begint bij de rots Sa Palomera en het strand Playa S’Abanell is het drukst bezochte strand van de vijf die Blanes in totaal telt. Aan de andere kant van de rots tref je Platja de Blanes en het oude centrum van Blanes inclusief zijn haven.

Proef van Spanje

Uiteraard vind je in Blanes in het nieuwe centrum alles wat je maar nodig hebt om je vakantie te laten slagen. Wil je het het echte Spanje proeven? Begeef je dan naar het oude centrum van Blanes. De vele gezellige pleintjes, steegjes en tapaszaakje geven je het gevoel dat je een heel andere wereld binnen bent gestapt. Ook tref je in dit gedeelte enkele monumenten die je kennis laten maken met de historie van de stad. Denk bijvoorbeeld aan de gotische fontein, de Santa Maria kerk, het paleis van Cabrera en, hoger gelegen, de botanische tuinen van Marimurtra.

Eten en drinken in het authentieke Blanes

Het oude stadsgedeelte van Blanes heeft veel te bieden. Van verrassend moderne modewinkeltjes tot boetiekjes met allerhande snuisteren, gezellige cafés en traditionele bakkerijen. Het oude centrum van Blanes is ook de perfecte plek om tapas te eten. Tapasbars zijn hier in overvloed aanwezig en zijn in tegenstelling tot degene die aan de boulevard zijn gevestigd, wat meer op de locals gericht. Eigenlijk is het aanbod zo groot, dat je haast niet weet waar je moet beginnen. De beste oplossing? Stap ergens naar binnen en je gaat gegarandeerd een verrassende avond tegemoet.

Welke stranden vind je in Blanes in het centrum?

De badplaats Blanes telt in totaal vijf verschillende stranden, waarvan er twee direct aan het centrum van Blanes grenzen. Het meest bezochte strand van Blanes is Playa S’Abanell, dat maar liefst ruim drie kilometer lang is. Op dit goudgele zandstrand kun je behalve zonnebaden ook tal van watersporten beoefenen. Het tweede strand van Blanes is Platja de Blanes, dat door de rots Sa Palomera van Playa S’Abanell wordt gescheiden en aan het oude centrum van Blanes grenst. Cala Punta Anna, Cala San Francesc en Cala Treumal liggen iets verder van het centrum.

Het weer op Blanes

Advertentie


Handige reistips & deals

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...