Boulevard Blanes

spanje
Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Altijd leven op de boulevard van Blanes

Blanes behoort al tientallen jaren tot de meest populaire badplaatsen van Spanje. Ook de Catalanen zelf komen er graag. De aantrekkingskracht van het voormalige vissersdorp ligt grotendeels in het feit dat het zowel modern als authentiek is. De boulevard van Blanes is een van de gezelligste delen van de badplaats en loopt over de gehele vier kilometer lengte van het strand. Je treft in Blanes op de boulevard veel cafés, restaurants en souvenirwinkels. Het oude en het nieuwe gedeelte van de stad worden op de boulevard en op het strand gescheiden door een grote rots.

De markt van Blanes

Op de boulevard van Blanes tref je elke maandagochtend een markt, waar je voornamelijk kleding, sieraden en andere accessoires kunt kopen. Het is er altijd een drukke bedoening en de verkopers spreken de voorbijgangers aan om hun producten aan de man te brengen. Deze markt op de boulevard van Blanes start meestal bij de grote rots in zee en loopt dan door naar Los Pinos, dat het nieuwe gedeelte van de badplaats is. Dit is het levendigste gedeelte van de boulevard. Eén straat achter deze weekmarkt aan de Passeig de Dintre ligt de groente- en fruitmarkt.

Het oude centrum van Blanes

Blanes is door de jaren heen verdeeld in een oud en een modern, toeristisch gedeelte. Alhoewel de kans groot is dat je in de nieuwe wijk verblijft, is het authentieke stukje Blanes natuurlijk ook de moeite waard. Je bereikt het oude deel van Blanes via de boulevard. Zo kun je een wandeling aan het eind van de dag starten aan de boulevard en eindigen bij een restaurantje op een van de gezellige pleintjes in het oude centrum. Loop je in Blanes de boulevard naar dit oude gedeelte af, dan zie je ook enkele historische monumenten.

Eten en drinken

Natuurlijk barst het op de boulevard van Blanes van de eet- en drinkgelegenheden. Je hoeft niet lang te zoeken voor je een plekje vindt en kunt hier eigenlijk je hele dag doorbrengen. Van cafés en snackbars tot restaurants, tapasbars en clubs, alles is hier aanwezig. Een echte aanrader op de boulevard van Blanes is de gastronomische bar Sa Lola. Hij staat bekend om zijn sfeer, kwalitatief hoogwaardige gerechten en oog- en tongstrelende huisgemaakte desserts. Reserveren wordt aanbevolen. Ook restaurant Buggy, waar tevens de locals graag eten, is een bezoek meer dan waard.

In Blanes op de boulevard watersportactiviteiten boeken

Blanes behoort aan de Costa Brava tot dé plekken om watersporten te beoefenen en de boulevard van deze badplaats geldt op zijn beurt weer als dé plek om deze te boeken. Ben je een liefhebber van watersporten, dan ben je in Blanes op de boulevard dus aan het juiste adres. Je kunt in Blanes onder andere surfen, parasailen, jetskiën, windsurfen en paddleboarden. De activiteiten zijn bij diverse organisaties te boeken. Enkele van deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het aanbieden van watersportactiviteiten voor kinderen. Zo hoeft geen enkel gezinslid zich dus te vervelen!

Het weer op Blanes

Advertentie


Handige reistips & deals

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...