Botanische Tuin Blanes

spanje
Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

De botanische tuin van Blanes: groen paradijs hoog in de stad

In Marimurtra, de botanische tuin van Blanes, is het genieten van een paradijs van planten en een rijkdom aan landschap. Niet voor niets werd Marimurtra door de Catalaanse regering uitgeroepen tot nationaal cultureel erfgoed. Ook zijn ligging in Blanes maakt deze botanische tuin nog een stukje bijzonderder. Vanaf het hoogste deel van de badplaats kijk je uit over de schitterende Middellandse Zee. De botanische tuin bestaat inmiddels bijna honderd jaar en telt maar liefst vijftien hectare aan natuurpracht. Laat een bezoek tijdens je verblijf in Blanes dus zeker niet schieten!

4000 soorten uit vijf verschillende continenten

Jaarlijks bezoeken rond de 300.000 mensen Marimurtra. Er is een grote diversiteit aan planten en bloemen, zowel mediterrane als tropische soorten, en in totaal zijn er wel 4000 verschillende soorten afkomstig uit vijf continenten. Cactussen en vetplanten vormen daarvan een groot deel. De botanische tuin van Blanes is opgedeeld in drie secties: de tropische, de mediterrane en de gematigde. Ook leven er in Marimurtra veel insecten en vogels. Wanneer je in Blanes de botanische tuin wilt bezoeken, kun je de bij de ingang voorgestelde route volgen of geheel je eigen gang gaan.

Over het ontstaan van Marimurtra

De botanische tuin van Blanes werd in de jaren ’20 door de Duitser Carl Faust (1874-1952) opgericht. Faust groeide op in een klein dorpje vlakbij Frankfurt am Main en was vanaf jonge leeftijd al gefascineerd door natuurwetenschappen. Zijn familie drong echter aan op een commerciële carrière, wat hem naar Barcelona bracht. Daar besloot de succesvolle zakenman in Blanes een botanische tuin op te zetten. Op vijftigjarige leeftijd zette hij zijn carrière stop en ging hij zich geheel wijden aan Marimurtra. Faust stierf in 1952 in zijn woning in Marimurtra. Zijn bronzen standbeeld staat op de promenade.

Meer dan alleen een toeristische attractie

Wie in Blanes de botanische tuin van Carl Faust bezoekt, komt er al snel achter dat deze veel meer is dan alleen een half dagje vermaak. De botanische tuin van Blanes heeft behoud en educatie namelijk hoog in het vaandel staan. Tijdens je bezoek aan Marimurtra kun je onder andere zien hoe vooral natuurlijke hulpmiddelen zoals insectenhotels worden gebruikt om hem in stand te houden. Duurzaamheid speelt een grote rol. De botanische tuin van Blanes concentreert zich tegenwoordig ook op het behoud van inheemse en bedreigde plantensoorten rond het Middellandse Zeegebied.

Praktische informatie voor als je in Blanes de botanische tuin wilt bezoeken

Ben je in Blanes en benieuwd naar de botanische tuin die je ook nog eens een prachtig uitzicht over de badplaats geeft? Behalve het toeristische treintje vertrekt er ook elke 20 minuten een bus vanuit het centrum die je ernaartoe brengt. De botanische tuin van Blanes heeft ruime openingstijden en is van eind mei tot half september tussen 09.00 en 20.00 geopend, van half september tot half maart tussen 09.00 en 17.00 en van half maart tot eind mei tussen 09.00 en 18.00. Een toegangskaartje kost €6,50.

Het weer op Blanes

Advertentie


Handige reistips & deals

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...