Bezienswaardigheden Blanes

Bezienswaardigheden Blanes

spanje -
Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Bezienswaardigheden in Blanes, misschien wel Catalonië’s meest veelzijdige badplaats

De zuidelijkste badplaats van de Costa Brava weet elke bezoeker met zijn unieke karakter te betoveren. Blanes heeft alles wat je als toerist van een moderne badplaats verwacht, maar heeft zijn authentieke Catalaanse karakter nooit verloren. Toeristen en locals vormen hier een gezellige mengeling. Behalve strand en uitgaansmogelijkheden bestaan er ook enkele bezienswaardigheden in Blanes die een leuke afwisseling bieden. Wat in Blanes de bezienswaardigheden zijn die de moeite waard zijn? Je leest het hieronder.

De botanische tuinen van Blanes

Een van de populairste bezienswaardigheden van Blanes zijn zijn botanische tuinen. Marimurtra telt maar liefst vijftien hectare en ligt op een rots boven de kust. Dat betekent dus niet alleen een wandeling door een kleurrijke tuin, maar ook een gigantisch uitzicht. En dat voor maar €6,50. Marimurtra werd aangelegd door een Duitse zakenman. Pinya de Rosa met zijn 7000 bloemen- en plantensoorten is de tweede botanische tuin van Blanes en bevindt zich vlakbij Platja Santa Cristina.

De leukste bezienswaardigheden in Blanes

Blanes en bezienswaardigheden uit zijn verre verleden

In Blanes kun je ook enkele bezienswaardigheden bezoeken die eeuwen oud zijn. De geschiedenis van de badplaats gaat namelijk terug tot de Romeinse tijd. Ook de Moren hebben hier in de vroege Middeleeuwen geleefd. Vanwege de grote brand in de zeventiende eeuw is er op archologisch gebied nog weinig over. Een van de nu nog aanwezige eeuwenoude bezienswaardigheden in Blanes zijn de kerk van Santa Maria en het Paleis van Cabrera, waarvan alleen nog de klokkentoren en gevel in de originele staat verkeren.

Het San Juan Kasteel

Naast de kerk en het paleis kun je in Blanes natuurlijk ook het San Juan kasteel bezoeken, dat in Blanes van alle bezienswaardigheden als het belangrijkst wordt gezien. Op de heuvel, die dezelfde naam draagt, torent hij hoog boven de rest van de stad uit. In het Catalaans wordt het kasteel aangeduid met Sant Joan. Het kasteel dateert minstens uit de elfde eeuw. Zijn ‘nieuwste’ elementen werden in de vijftiende eeuw gebouwd.

Een van de meest fotogenieke stukjes van Blanes: Sa Palomera

Sa Palomera behoort niet alleen tot de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Blanes, maar geldt ook nog eens als het symbool van de badplaats. De grote rots, die het centrale strand Platja de Blanes scheidt van Playa S’Abanell, is het officiële begin van de Costa Brava. Niet voor niets staat hij ook wel bekend als ‘Portal de la Costa Brava’. De metalen boog in omgekeerde V-vorm die voor de rots staat, symboliseert de deur van deze kustlijn.

Concurs de Focs d’Artifici

In Blanes hebben sommige bezienswaardigheden een verband met de lokale tradities. Zo ook het Consurs de Focs d’Artifici, een jaarlijks terugkerende vuurwerkshow en –competitie. Hij vindt plaats in de derde of vierde week van juli, tegelijk met het Santa Anna festival. Santa Anna is de beschermheilige van Blanes. In 2020 wordt de vijftigste editie van dit evenement gehouden, welke heel wat belooft. De precieze datum wordt zoals gebruikelijk in het voorjaar aangekondigd. Wil je zeker weten dat je erbij kunt zijn? Boek dan je vakantie in de laatste twee weken van juli.

Het weer op Blanes

Advertentie


Handige reistips & deals

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...