Auto huren in Blanes

Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Autoverhuur in Blanes: regel een auto en geniet van de ultieme vrijheid

Geen gedoe met openbaar vervoer en dure taxi’s, maar geheel zelfstandig zijn en gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Een auto huren in Blanes zorgt voor een flinke portie vrijheid en geeft je de gelegenheid om niet alleen alle hoogtepunten van Blanes, maar ook die van de omgeving te ondekken. Autoverhuur in Blanes wordt door diverse bedrijven aangeboden. Regel je vervoermiddel voor je vakantie in deze badplaats en ontdek de nabijgelegen dorpjes en de prachtigste natuurgebieden. Je hebt de keuze uit een breed aantal autotypes.

Vooraf of ter plaatse huren?

Autoverhuur in Blanes wordt meestal voorafgaand aan de aankomst vastgelegd, alhoewel dat niet per se nodig is. Boek je vooraf, dan levert je dat wel enkele voordelen op. Zo heb je de tijd om te kijken en te vergelijken en is er meer dan voldoende aanbod. Op locatie is het aanbod meestal wat minder, maar weet je misschien wel een leuke aanbieding te bemachtigen. Wil je de autoverhuur in Blanes all inclusive regelen? Wanneer je je voertuig vastlegt bij Sunny Cars, kun je met een gerust hart in je huurwagen stappen. Alles is namelijk verzekerd.

De duur van de autohuur

Steeds meer vakantiegangers die de Costa Brava bezoeken, kiezen ervoor om een huurauto te regelen. Een auto huren in Blanes kan voor de duur van je gehele vakantie, maar natuurlijk ook voor enkele dagen. In de meeste gevallen lever je je auto weer in op de plek van ontvangst, alhoewel je dit ook vaak anders kunt regelen. De meeste mensen die gedurende hun gehele verblijf een auto willen huren in Blanes, nemen hem op het vliegveld in ontvangst. Wie zijn auto slechts voor een paar dagen vastlegt, doet dit veelal op een verhuurkantoor in Blanes zelf.

Autorijden in Spanje

Of je je auto nu huurt bij lokale bedrijven of internationale verhuurders als Europcar, Avis, Alamo of Sixt, je hebt uiteraard altijd te maken met dezelfde regels op de weg. De Spaanse politie deelt flinke boetes uit. Zo wordt onder andere het niet handsfree bellen behoorlijk streng bestraft. Meestal moet je een boete direct contant betalen. Zorg er vanwege de tolwegen overigens voor dat je altijd wat geld bij je hebt. Tol wordt op de autopista geheven. De leeftijdseisen om een auto te huren in Blanes verschillen per verhuurbedrijf. De minimumleeftijd varieert van 18 tot 23 jaar.

Welk type auto moet ik huren in Blanes

Veel toeristen die overwegen een auto te huren, vragen zich af welk type auto nodig is. Het antwoord is echter geheel afhankelijk van wat je tijdens je vakantie van plan bent. Wil je een dagje naar Barcelona of een andere plaats aan de Costa Brava? Dan is een compacte stadsauto al meer dan genoeg. Zorg ervoor dat de auto over airconditioning beschikt. Zeker in de zomer is dit een absolute must. Wil je het heuvelachtige binnenland van de Costa Brava ontdekken? Huur dan een iets grotere wagen. Een achterwielaandrijving is echter niet nodig.

Het weer op Blanes

Advertentie

Handige tips & blog

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...