Winkelen in Blanes

Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Een dagje wat anders dan zonnebaden op het strand: winkelen in Blanes

Blanes staat niet per se bekend als de place to be voor liefhebbers van shoppen. Het nabijgelegen Lloret de Mar heeft op dat gebied een sterker imago. Toch vind je een grote verscheidenheid aan winkels in Blanes. Zo worden de meeste bezoekers aangenaam verrast, vooral door de exclusieve modezaken. Winkelen in Blanes doe je zowel in het toeristische centrum als in de oude kern. In die laatstgenoemde worden winkels en kleine boetiekjes afgewisseld af met gezellige cafés en tapasbars. Een winkelcentrum in Blanes vind je buiten het centrum.

De winkels van Blanes

De badplaats Blanes heeft, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, een lange commerciële traditie. Een die verder gaat dan alleen de visserijsector. De locals zelf zijn maar wat vaak in de winkels van Blanes te vinden. In het oude centrum gaan cultuur en winkelen in Blanes hand in hand. Terwijl je van winkel naar winkel wandelt, geniet je van de pracht van de negentiende-eeuwse woningen in die typisch Catalaanse stijl. In Blanes tref je een haast compleet aanbod aan winkels dat zowel de inwoners als de toeristen zonder enige moeite compleet weet te bedienen.

Is er ook een winkelcentrum in Blanes?

Ondanks het brede aanbod aan winkels bevindt zich In het centrum van de badplaats geen noemenswaardig overdekt winkelcentrum. Niet veel verderop vind je echter La Roca Village: een winkelcentrum net buiten Blanes, tussen Lloret de Mar en Barcelona. Je bereikt het eenvoudig te voet of met de bus. La Roca Village telt maar liefst 130 verschillende winkels en boetiekjes. Zo heeft dit winkelcentrum vlakbij Blanes genoeg in huis om je van een gezellig winkeldagje te garanderen. Je treft er zowel Spaanse als internationale merken en elk jaar komen er meer winkels bij.

Een bezoek aan de markten in Blanes

Winkelen in Blanes hoeft natuurlijk niet per se over kleding, schoenen en accessoires te gaan. De badplaats vormt namelijk het decor van diverse markten waar zowel verse waren als kleding en souvenirs worden verkocht. Op de boulevard voor het oude centrum vindt wordt in Blanes elke maandag een markt gehouden. Voornamelijk kleding en sieraden worden hier aangeboden. In het hart van de oude stad kun je een groente- en fruitmarkt bezoeken, maar ook worden er regelmatig markten gehouden waarbij je leuke, handgemaakte producten kunt scoren. Voor ieder wat wils dus!

Nog meer winkelen? Ga een dagje naar Lloret de Mar of Barcelona

Zijn voor jou als shopping liefhebber de winkels van Blanes niet voldoende? Vertrek dan een dagje naar Lloret de Mar. De Sant Pere straat is de leukste winkelstraat. Maar voor het échte werk ga je natuurlijk naar Barcelona, dat op iets meer dan 70 kilometer afstand van Blanes ligt. Met de auto doe je er net iets langer dan een uur over, maar een busreis is ook een optie. Dagelijks vertrekt er vanuit Blanes elke drie uur een bus naar de Calalaanse hoofdstad. De rit duurt ongeveer anderhalf uur.

Het weer op Blanes

Advertentie

Handige tips & blog

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...