Wat te doen in Blanes

Reisorganisaties
d-reizen blanes dejongintra blanes tui blanes vakantiediscounter blanes prijsvrij blanes suntip blanes

Reisorganisaties

fly drive aanbieders

Wat is er te doen in Blanes?

Blanes behoort tot de allerpopulairste bestemmingen van de Costa Brava en zelfs van heel Spanje. Het charmante vissersdorpje weet zowel stellen als families en groepen jongeren van een onvergetelijke tijd te voorzien. De stranden en uitgaansmogelijkheden vormen de grootste aantrekkingskracht van deze badplaats aan de Middellandse Zee. Maar ook zijn er in Blanes genoeg activiteiten, zoals bijvoorbeeld bootexcursies en kroegentochten, waarmee je je dagen kunt vullen. Lees hier over enkele opties.

De botanische tuinen van Marimurtra

Op slechts anderhalve kilometer van het centrum van Blanes, achter de haven, bevindt zich het kleurrijkste stukje van deze badplaats. De botanische tuinen van Marimurtra liggen op een bergtop en bieden je een prachtig uitzicht op de Middellandse zee. Er zijn maar liefst 4.000 verschillende bloemen- en plantensoorten en ook vliegen er papegaaien rond. Marimurtra behoort in Blanes tot de activiteiten die elke dag te bezoeken zijn. De tuin is tussen 10.00 en 18.00 geopend.

Een bezoek aan het San Juan kasteel

Wat er nog meer te doen is in Blanes? In de vroege ochtend of juist in de namiddag kun je de wandeling naar het San Juan kasteel op de gelijknamige heuvel maken. In het Catalaans wordt hij trouwens Sant Joan genoemd. Vanaf dit ruim 170 meter hoog gelegen dertiende-eeuwse kasteel geniet je van een prachtig uitzicht op Blanes. Niet zoveel trek in een wandeling? Pak dan de auto en parkeer deze vlakbij het kasteel.

Water World

Glijbanen, warmwaterbaden en knotsgekke attracties: Water World is wellicht niet in Blanes zelf gelegen, maar wel in de directe omgeving daarvan. Het sensationele waterpark van Lloret de Mar ligt op ongeveer twaalf minuten rijden van Blanes. Water World is het grootste waterpark van Europa, dus gegarandeerd dat je je er geen seconde verveelt! In plaats van met je eigen auto naar het waterpark te rijden, kun je ook gebruikmaken van het gratis pendelbusje dat je elk uur gratis vanuit Blanes vervoert. Water World is van eind mei tot half september geopend.

Bootexcursies: in Blanes een van de activiteiten die je niet wilt missen

Ben je met kinderen in Blanes, dan is een van de activiteiten die je absoluut moet ondernemen een excursie met een boot met glazen bodem. Een bekende aanbieder van dit soort tours is Dofijet Boats. Het Middellandse Zeegebied rondom Blanes heeft een bijzonder rijke flora en fauna, waarmee je tijdens een boottocht uitgebreid kennis zult maken. Bovendien is dit in Blanes een van de activiteiten met een educatieve waarde. Behoud en bescherming van de kust staan centraal.

Een jeepsafari langs ‘De Ruige Kust’

Wat er tot slot ook te doen is in Blanes, is deelname aan een tour die je wat verder weg van de kust brengt. Met een jeepsafari trek je het rotsachtige landschap in en kom je schatten tegen waarvan je niet had kunnen bedenken dat ze zo dichtbij je strandbedje liggen. De bergachtige gebieden met hun grote biodiversiteit, maar ook de typisch Spaanse dorpjes waar je die authentieke cultuur nog kunt opsnuiven, laten je de Costa Brava, letterlijk vertaald ‘De Ruige Kust’, van een heel andere kant zien.

Het weer op Blanes

Advertentie

Handige tips & blog

De mooiste dorpjes en stadjes rondom Blanes

Hoewel er in Blanes zelf natuurlijk al genoeg te zien en te beleven valt, is het zonde om je alleen tot deze bruisende badplaats te beperken. Er liggen namelijk...

Wandelen in Blanes

Natuurlijk is het heerlijk om lekker aan het strand van Blanes te liggen en te genieten van alles om je heen. Maar voor wandelliefhebbers is er daarnaast oo...